image
Sursa foto: captură

Toaleta Primăriei Bubuieci urmează să fie mutată pe malul râului Bâc; Oameni care locuiesc în preajmă, nemulțumiți

Toaleta Primăriei Bubuieci urmează să fie mutată din curtea instituției - pe malul râului Bâc. Acest lucru îi nemulțumește pe mai mulți oameni care locuiesc în preajmă. Viceprimarul satului spune că totul s-ar desfășura legal. Asta deși nu există deocamdată permisiunile de rigoare de la instituțiile de resort. Lucrările au loc cu ocazia împlinirii a 500 de ani ai localității.

Evgheni Gariuc și-a cumpărat o casă în Bubuieci, chiar pe malul râului Bâc. Nu a reușit să se mute în noua locuință că a și avut o surpriză neplăcută.

Tânărul spune că a cerut să vadă proiectul de amplasare a toaletei, dar nu i s-a arătat nimic.

Nemulțumit este și Mihai Rusu, un alt sătean din Bubuieci.

Despre amplasarea unei toalete publice pe malul Bâcului nu știa nici inginerul cadastral din Bubuieci.

Mai mult, această chestiune nu s-a discutat în cadrul Consiliului sătesc, spune unul dintre aleșii locali.

Viceprimarul de Bubuieci, Leonid Umaneț, care este responsabil de proiect, ne-a spus că administrația locală se pregătește de împlinirea a 500 de ani de la prima atestare documentară a satului. Astfel, s-a decis amenajarea zona din preajma Bâcului. Mai exact, vor fi mutate piața din centrul satului și toaleta din curtea Primăriei. Viceprimarul a mai declarat că totul se face conform legii, dar a recunoscut că deși lucrările au început deja, avizele de la instituțiile de resort încă nu există.

Potrivit inspectorului superior al Agenției Ecologice Chișinău Ion Bulmaga, pentru amplasarea unei toalete publice este nevoie de mai multe avize, inclusiv de la Centrul de Sănătate Publică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: