image
Sursa foto: atpworldtour.com

Surpriză imensă la Roland Garros: Novak Djokovic, eliminat de numărul 72 mondial

Surpriză imensă pe tabloul masculin al turneului de la Roland Garros. Tenismenul italian Marco Cecchinato (25 de ani, 72 ATP) l-a eliminat în sferturile de finală pe fostul număr 1 mondial, Novak Djokovic (20 ATP) în patru seturi, scor 6-3, 7-6, 1-6, 7-6. Pentru jucătorul italian prezența în semifinalele turneului de la Roland Garros este cea mai bună performanță din carieră.

Marco Cecchinato se va bate pentru un loc în finală cu austriacul Dominic Thiem (8 ATP), care s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce l-a învins marţi în trei seturi, 6-4, 6-2, 6-1, pe germanul Alexander Zverev (3 ATP), în mai puţin de două ore de joc.

Astfel, odată cu eliminarea lui Novak Djokovic, Marco Cecchinato şi-a continuat parcursul surprinzător la turneul de la Roland Garros, unde duminică l-a învins pe belgianul David Goffin, al optulea favorit, cu 7-5, 4-6, 6-0, 6-3.

Cecchinato venise la Paris fără a avea vreo victorie la un turneu de Mare Şlem, iar în primul a obţinut o victorie în cinci seturi în faţa românului Marius Copil, după ce arădeanul a avut 2-0 la seturi.

Miercuri se vor disputa ultimele două sferturi de finală de pe tablul masculin. Rafael Nadal îl va întâlni pe Diego Schwartzman, în timp ce Marin Cilic se va lupta cu Juan Martin Del Potro pentru ultimul loc în semifinale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: