image
Sursa foto: antena3.ro

The New York Times: Internetul este invadat cu imagini ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor

Numărul de poze şi înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut exponenţial în ultimii ani, ajungând la 45 de milioane de astfel de materiale online în 2018, evoluţie ce sugerează că firmele şi autorităţile sunt neputincioase în faţa acestui flagel,relatează The New York Times.

Profitând de noile tehnici de criptare, infractorii din mediul online creează şi distribuie conţinut ilegal, iar o investigaţie a jurnaliştilor de la cotidianul The New York Times dezvăluie o lume criminală subterană vorace care a exploatat eforturile defectuoase şi insuficiente pentru a o elimina.

La fel ca în cazul discursului urii şi propagandei teroriste, multe companii de tehnologie informaţională nu au reuşit să prevină în mod adecvat distribuirea de imagini cu abuzuri sexuale pe platformele lor, ori nu au reuşit să coopereze suficient cu autorităţile pentru a contracara acest fenomen, scrie mediafax.ro.

Companiile de tehnologie informaţională au anunţat că au detectat anul trecut peste 45 de milioane de milioane de poze şi înregistrări ce prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor, un număr dublu faţă de anul precedent.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: