image
Sursa foto: Jurnal.md

Cum reacționează Procuratura la imaginile cu declarațiile piloților moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan

Deși au trecut deja aproape doi ani de când cei doi piloți moldoveni sunt luați ostatici în Afganistan, Procuratura Generală de la Chișinău susține că sunt întreprinse „acţiuni pentru rezolvarea, în cele mai sigure şi optime condiţii” a acestei situații.

Reacția vine după ce Jurnal TV a publicat imagini în exclusivitate cu cei doi moldoveni capturați de teroriști, în care aceștia vorbesc despre momentele dramatice prin care sunt nevoiți să treacă și condițiile inumane în care sunt ținuți.

„Cazul este unul cu particularităţi specifice, care presupune acţiuni cu un mare grad de discreţie, dar mai ales, mult profesionalism şi responsabilitate. Unele informaţii vehiculate zilele acestea în presă de anumite persoane sunt total iresponsabile, riscă sa pună în pericol viaţa persoanelor ţinute ostatice, dar şi să compromită acţiunile aflate în desfăşurare”, acuză Procuratura într-un comunicat de presă.

Și asta după Renato Usatîi, care a pus la dispoziție aceste imagini, susține că autoritățile Republicii Moldova tergiversează soluționarea acestui caz, urmărindu-se aducerea acasă a piloților moldoveni în ajunul alegerilor parlamentare, pentru un plus de imagine celor de la guvernare, în frunte cu PD.

„Atragem, de asemenea, atenţia persoanelor care vehiculează informaţii de natură să pună în pericol viaţa ostaticilor, asupra consecinţelor legale pe care le pot purta în cazul în care, prin acţiunile lor, vor genera o turnură negativă în acest caz”, se mai spune în comunicatul PG.

Potrivit lui Renato Usatîi, autoritățile RM ar fi dispuse să plătească 2 milioane de dolari pentru eliberarea celor doi piloți moldoveni.

Precizăm că, la 24 noiembrie 2015, un elicopter de model Mi-8 MTV1, care aparține unei companii moldovenești, a fost capturat de către militanții Statului Islamic, în Afganistan, după o aterizare forțată.

Echipajul elicopterului era format din trei piloți, toți cetățeni moldoveni, și alți 18 pasageri militari din Afganistan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: