image
Sursa foto: 7777.md

Până la sfârșitul anului nu se aplică impozite pe câștiguri la loterie și pariuri sportive pe 7777.md, unicul site autorizat

În spațiul public au apărut, recent, mai multe informații referitor la introducerea impozitelor pentru câștigurile de la loterie și pariuri sportive. În unele cazuri, informațiile au fost prezentate eronat. În acest context, NGM Company, organizatorul loteriei și pariurilor sportive, vine cu unele precizări.

Potrivit legii nr. 115 din 15 august 2019 pentru modificarea Codului fiscal nr.1163/1997, impozitele pentru câștigurile de la loterii și pariuri sportive se aplică de la 1 ianuarie 2020 pentru sume mai mari de 240 de lei (1% din scutirea personală a persoanelor fizice) și nu de la 1 septembrie.

Astfel, toate câștigurile din biletele de loterie și pariuri sportive, obținute până la 31 decembrie 2019, se plătesc integral, fără ca beneficiarilor să le fie reținut vreun impozit.

De la 1 ianuarie 2020, pentru câștiguri mai mari de 240 de lei va fi aplicat un impozit de 12%.

O altă prevedere care a provocat confuzii ține de stabilirea taxei pentru unitățile comerciale care vând bilete de loterie. NGM Company precizează că și anularea scutirii de plată a taxei pentru unitățile comerciale (impozit local) se aplică de la 1 ianuarie 2020 și nu de la 1 septembrie 2019.

În acest context, NGM Company atrage atenție că unitățile comerciale care vând bilete deja plătesc toate impozitele prevăzute de lege și introducerea unei noi taxe este justificată doar în cazul punctelor de vânzare specializate (care vând numai bilete de loterie).

Loteria din Republica Moldova este organizată de către NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei. Compania mai deține autorizație pentru jocuri cu bilete electronice și organizarea pariurilor sportive pe 7777.md, singurul site autorizat din Republica Moldova pentru aceste activități.

În formatul actual, Loteria Națională există din noiembrie 2018. Până acum, jucătorilor le-au fost plătite câștiguri în sumă de peste 250 de milioane de lei, iar 12 moldoveni au devenit milionari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: