image
Sursa foto: president.gospmr.org

Oficial, Igor Ceaika este coproprietar al posturilor Primul în Moldova și Accent TV

Igor Ceaika, fiul ex-procurorului general rus Iurii Ceaika, apare oficial în acte drept coproprietar al posturilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV. Documentele au fost publicate recent pe site-ul Consiliului Audiovizualului (CA). Autoritatea a aprobat declarațiile în cadrul ședinței publice din 13 februarie, scrie media-azi.md.

Igor Ceaika deține 51% în pachetul de acțiuni al companiei ruse Media Invest Service, fondatoarea Telesistem TV, care deține ambele canale. Celelalte 49% îi aparțin lui Vadim Ciubara din Republica Moldova.

La sfârșitul lunii decembrie 2019, președintele, Igor Dodon, declara în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4 că Primul în Moldova va avea, în curând, proprietari din Federația Rusă. Potrivit datelor oficiale din Rusia, Igor Ceaika a obținut încă pe 27 decembrie 2019 pachetul majoritar în compania Media Invest Service. Pe 9 ianuarie curent, președintele CA, Dragoș Vicol, declara pentru Europa Liberă că autoritatea nu a fost înștiințată despre faptul că Igor Ceaika figurează personal ca acționar la televiziuni.

Datele cu privire la proprietarii celor două posturi TV se regăsesc în declarațiile privind politica editorială pentru campania electorală în alegerile parlamentare noi din municipiul Hîncești, din 15 martie. Documentele au fost publicate recent pe site-ul Consiliului Audiovizualului (CA). Autoritatea a aprobat declarațiile în cadrul ședinței publice din 13 februarie.

Declarațiile Accent TV și Primul în Moldova, completate pe 3 ianuarie 2020, sunt semnate de administratorul Telesistem TV, Stanislav Vîjga, concomitent director al firmei Mir-Moldova, care difuzează canalul Mir. În afară de domeniul audiovizual, Media Invest Service gestionează și portalurile mail.ru, ok.ru în Republica Moldova prin intermediul companiei Media Contact.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: