„Am discutat despre menținerea angajamentelor noastre cu privire la reformele, asumate față de partenerii noștri externi, nu doar pentru că angajamentele trebuie respectate, dar și pentru că acest reforme contribuie la modernizarea RM. Reiterez că, indiferent de anumite reacții din Parlamentul European, noi vom respecta în continuare angajamentele externe. Totodată, o preocupare de maximă importanță pentru noi, vor fi proiectele care vor oferi beneficii concrete și imediate pentru cetățeni. Și anume, proiectele economice, educaționale, proiectele în sănătatea publică și cele de infrastructură”, a declarat Plahotniuc.

Acesta a precizat că la ședința PD a fost prezentat un raport al Guvernului cu privire la îndeplinirea condițiilor asumate în cadrul programelor cu FMI și UE.

„După această audiere, am constat că în relația cu FMI angajamentele noastre au fost îndeplinite complet, iar FMI a îndeplinit partea sa de obligații. În relația cu UE, de asemenea am îndeplinit angajamentele. Chiar dacă UE nu și-a respectat partea sa de înțelegere, noi vom continua să implementăm reformele pentru modernizarea țării”, a spus șeful PD.

Mai mult, Plahotniuc insistă că au fost îndeplinite condițiile nu doar pentru prima tranșă, „dar și o parte considerabilă pentru tranșa a doua și a treia”.