image
Sursa foto: Jurnal.md

A fugit de „întrebările dure”? Igor Dodon și-a anulat vizita la Bruxelles „din motive tehnice”

Președintele Igor Dodon și-a anulat vizita la Bruxelles, invocând motive tehnice.

„Din motive tehnice, delegația Republicii Moldova în frunte cu Președintele țării nu a participat la Forumul Internațional „Crans Montana”, care și-a început lucrările, astăzi, 28 iunie, la Bruxelles”, se anunță pe pagina de Facebook a lui Dodon.

Consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a precizat că Dodon nu poate ajunge la Bruxelles „în legătură cu anularea zborurilor din Chișinău”.

Dodon urma să participe și la ședința Comisiei de Asociere UE-RM.

Anterior, raportorul Parlamentului European pentru Moldova, europarlamentarul Petras Auštrevičius, a menționat că Igor Dodon va trebui să răspundă la o serie de întrebări dure.

„Aceste întrebări sunt: cum veți organiza alegerile, în baza cărei legi electorale, ce se întâmplă cu ancheta privind frauda bancară, ce se întâmplă cu invalidarea alegerii dlui Năstase. Așteptăm cu nerăbdare răspunsurile dlui Dodon la aceste întrebări”, a spus europarlamentarul.

De mai puțin noroc a avut parte premierul Pavel Filip, care se afla într-o vizită de lucru la Washington când au fost anulate alegerile din Chișinău.

Acesta a fost nevoit să răspundă la întrebări dure inclusiv din partea reprezentanţilor diasporei moldoveneşti din Statele Unite ale Americii.Lui Filip i s-a reproşat că a anulat pe ultima sută de metri o întâlnire cu diaspora şi că face parte din sistemul care i-a lipsit pe cetăţenii moldoveni de dreptul la vot.

Când i s-a cerut să explice invalidarea alegerilor din Chișinău, Filip a lansat teorii trase la indigo cu ale şefului său de partid, Vladimir Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: