image
Sursa foto: captură

O gaură uriașă s-a format în unul dintre podurile de pe strada Grădina Botanică din capitală

Oamenii care locuiesc pe strada Grădina Botanică din Chișinău sau cei care trec des pe acolo ar vrea ca toate cele trei poduri aflate în zonă să fie o prioritate pentru autorități. Ei spun că fisurile și găurile în unul dintre poduri au apărut de mai multă vreme și construcția se deteriorează pe zi ce trece. Autoritățile locale știu despre existența problemei, au îngrădit cea mai periculoasă porțiune, dar încă nu știu când se vor apuca să facă reparații.

Nici podul care face legătura dintre sectoarele Centru și Botanica nu este într-o stare mai bună. Fotografii în care se văd clar fisurile de pe Viaduct au fost publicate pe o rețea de socializare.

Amintim că, la sfârșitul lunii august, problema podurilor din capitală a fost discutată la una dintre ședințele Primăriei.

L-am sunat de mai multe ori pe șeful Direcţiei Transport public și căi de comunicație ca să-l întrebăm când urmează să fie reparate podurile din Chișinău, inclusiv cele de pe strada Grădina Botanică, însă Vitalie Butucel nu ne-a răspuns la telefon. Iar șeful Regiei Exdrupo, Adrian Boldurescu, a refuzat să răspundă la întrebările noastre și ne-a sugerat să le adresăm Direcției Transport public sau Serviciului de presă al Primăriei capitalei. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc, ne-a spus că, pentru acest an, nu este preconizată reparația capitală a podurilor de pe strada Grădina Botanică.

El a adăugat că „va fi lichidată doar situația de avariere”, adică va fi astupată groapa pe care ați văzut-o în imagini, doar că nu a putut să ne spună când se va întâmpla acest lucru. Totodată, Brânzaniuc a declarat că toate podurile din Chișinău vor fi supuse unei expertize.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: