image
Sursa foto: Getty Images

Mourinho la Real, Conte la Manchester United

După ce aducerea lui Antonio Conte la Real Madrid a eșuat, presa italiană vine cu o ipoteză surprinzătoare. Jose Mourinho ar putea reveni pe banca madrilenilor. Potrivit publicației Gazzetta dello Sport, portughezul de la Manchester United a rămas în inima președintelui Florentino Perez, care ar fi fost auzit pronunțându-i numele.

În plus, șeful cel mare al echipei blanco îl vede drept cel mai nimerit să redreseze echipa și să se impună în vestiar. Vestea ar fi ajuns și la urechile lui Antonio Conte, potrivit sursei citate.

"The Special One" nu știe dacă va mai putea rezista pe Old Trafford prea mult și ar lua în calcul o despărțire măcar în vară. Atunci, cum se face că Manchester United nu-l dă afară, în ciuda relațiilor tot mai tensionate cu conducerea și a răbdării ajunse la limită a fanilor, se întreabă presa italiană. United ar cheltui peste 30 de milioane de euro dacă i-ar rezilia acum contractul, care este scadent în vara anului 2020.

În schimb, dacă portughezul ar părăsi "Teatrul Viselor" la finele sezonului, costurile "pagubelor" ar fi mult mai mici pentru "diavoli". Între timp, interimarul Santiago Solari ar putea rămâne până la final, cu riscul asumat al ratării unui sezon. Iar în tot acest timp, șefii de pe Bernabeu ar avea timp suficient să pună la punct strategia împreună cu Mourinho.

În mandatul precedent la Real Madrid (2010-2013), Mourinho a câștigat un titlu, o Cupă a Spaniei și o Supercupă a Spaniei.

Dacă va reveni la Real Madrid, Mourinho ar putea repeta istoria de la Chelsea, pe care a antrenat-o tot în două mandate, 2004-2007 și 2013-2015, cu care a câștigat, în total, 8 trofee.

În plus, o altă ipoteză este vehiculată de presa italiană, aceea ca Antonio Conte să semneze cu United, chiar în locul lui Mourinho. Ar fi bine pentru toată lumea, având în vedere că italianul a mai făcut-o o dată în 2016, când l-a înlocuit tot pe Mourinho la Chelsea, cu care a luat titlul încă din primul sezon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: