image
Sursa foto: Profimedia

Premier League a învins pandemia şi a cheltuit pe transferuri o sumă imensă, a doua cea mai mare din istoria sa

Ultima zi de transferuri, 31 ianuarie, în campionatele mari din Europa a fost marcată de multe permutări realizate în Premier League.

Iar cifrele totale "mişcate" pentru jucători au ajuns la 295 de milioane de lire sterline, adică aproximativ 355 de milioane de euro!

Ca o comparaţie, celelalte patru mari campionate din Big 5, adică Spania, Italia, Germania şi Franţa, au cheltuit împreună 317 milioane de lire sterline (380 de milioane de euro)

Totalul este al doilea cel mai mare din istoria Premier League, după cele 430 de milioane de lire sterline (517 milioane de euro) cheltuite în 2018. Jurnaliştii de la BBC concluzionează că efectele crunte ale pandemiei tind să se reducă la minimum dacă ţinem cont că în iarna trecută s-au aruncat pe piaţă doar 70 de milioane de lire sterline (84 de milioane de euro), dintre care 10 milioane (12 milioane de euro) în ziua limită.

Numai Tottenham a cheltuit 24 de milioane de lire sterline pentru Kulusevski şi Bentancur şi l-a vândut pe Dele Alli cu 40 de milioane celor de la Everton, echipă preluată de antrenorul Frank Lampard.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: