image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat: „Guvernul Chicu este unul dezastruos”; Care partide sunt gata să voteze pentru demiterea acestuia

Platforma DA discută cu toți deputații din Parlament pentru o eventuală demitera a Guvernului Chicu, PAS nu va merge la discuții cu partidul Șor, iar Pro Moldova vrea să scape de regimul care răpește oamenii. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Când va cădea Guvernul Chicu și care din formațiunile politice din Parlament vor susține inițiativa Platformei DA, s-au dat cu părerea mai mulți deputați în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Vasile Năstase, deputat al Platformei DA a declarat că formațiunea din care face parte discută cu toți cei 99 de deputați rămași în actualul Parlament.

„Ieri dimineață, președintele fracțiunii noastre Alexandru Slusari a declarat că în vederea unor consultări cu deputații din legislativ se discută în fiecare zi, de ce? Pentru că la ora actuală aceștia sunt oamenii care ar putea să voteze inclusiv demisia acestui Guvern. Noi, Platforma DA cerem demisia acestui Guvern, deoarece este nevoie de un Guvern de Unitate Națională care să fie provizoriu până la anticipate, care să rezolve careva probleme fundamentale, probleme sanitare, probleme de ordin financiar și pentru organizarea unor alegeri libere și corecte. Vom discuta și cu socialiști dacă va fi cazul, noi am spus așa discutăm cu 101 deputați, adică 99 care au rămas”, a menționat Năstase.

Deputatul PAS Lilia Carp a declarat la rândul său că formațiunea din care face parte nu va discuta sub nicio formă cu grupul Șor.

Pentru a demite acest Guvern trebuie să ai 51 de voturi și este foarte clar că noi nu vom merge sub nicio formă cu partidul Șor, cu acei care au serioase probleme de integritate. Soluția este că, PD trebuie să decidă, ei sunt cheia democratizării RM, fiind că Guvernul Chicu este o catastrofă, astăzi la etapa actuală.

Pe data de 7 iulie vedem ce spune Curtea Constituțională, dacă turistul acesta de la președinție are avea un pic de bun-simț și să-și dea demisia și să mergem la anticipate, ca să demostreze că-i pasă de RM. Dar el nu va merge, deoarece el însuși este creat de Plahotniuc, el a fost primul transfug”, a menționat Carp.

Sergiu Sârbu a specificat că în aceste momente, deputații din grupul Pro Moldova se simt ca niște super eroi.

Noi ne simțim niște super eroi cu astfel de aprecieri. Pro Molodva nu vânează deputați, comunicăm cu colegii deputați și evident că suntem deschiși pentru colaborare dar cu siguranță unii deuptați pleacă singuri de la acest regim banditesc, care răpesc și maltratează deputații. Noi nu negociem, dar am avut o primă rundă de consultări cu colegii din Platforma DA, am avut un schimb de păreri cu privire la un alt Guvern anticriză, noi nu avem mari pretenții, noi vrem să scăpăm de regimul care răpește oamenii”, a spus Sârbu.

PD –ul nu va vota împotriva Guvernului Chicu deoarece face parte din această guvernare. Totuși deputatul PD, Veaceslav Nedelea și-ar dori un alt Guvern.

Bănuiesc că nu vom avea o altă majoritatea parlamentară, alt guvern în orice caz, formațiunea politică care m-a delegat la acesată emisiune, nu va vota căderea Guvernului Chicu, din simplu motiv că noi suntem parte din acest guvern.

Dar mie personal mi-ar plăcea dacă s-ar crea un alt Guvern din formațiuni politice veritable din Parlament fără Pro Moldova, bineînțeles, Doamne ferește cu Șor. Dar dacă vreți o viziune personală nu va cădea Guvernul Chicu până la alegerile parlamentare”, a menționat Nedelea.

Noutăţile partenerilor

comentarii: