image
Sursa foto: pnl.ro

Alexandru Slusari: Candidații PNL la europarlamentare - prietenii adevărați ai RM; Sprijină cetățenii, nu regimul Plahotniuc

Candidații de pe lista PNL România la alegerile europarlamentare sunt oameni pragmatici, profesioniști și responsabili, care au apărat Republica Moldova și oamenii săi la cel mai înalt for european. Este opinia vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, deputat pe lista blocului ACUM.

În opinia lui Alexandru Slusari, moldovenii cu cetățenie română ar trebui să voteze la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019 pentru echipa PNL.

„Ei sunt prietenii adevărați ai Republicii Moldova, care foarte bine cunosc diagnoza noastră, cea a unui stat capturat, cu instituții controlate mafiotic și se luptă cu o serie de probleme similare ce există și în România. Dânșii în permanență au sprijinit și sprijină Moldova, cetățenii săi și nu regimul mafiotic din țara noastră. Stat de drept, eliminarea corupției mari, democrația, drepturile omului pentru cei din PNL contează mult mai mult decât paravanul geopolitic, în spatele căruia guvernarea Plahotniuc de prea mulți ani ascunde devalizarea Moldovei, vinderea acesteia pe bani mărunți și acorduri ascunse cu regimul separatist din Tiraspol”, a comentat vicepreședintele Platformei DA.

Alexandru Slusari spune că, în campania pentru Primăria capitalei, a cunoscut experiența mai multor municipii din România, conduse de exponenții PNL, cum ar fi Cluj Napoca, Timișoara, Oradea, Alba Iulia, Arad, Suceava etc.

„Dacă cineva își dorește să vadă ce înaseamnă un managment veritabil, o guvernarea cu adevărat eficientă, e suficient să viziteze aceste orașe. Cu o populație de trei-patru ori mai mică decât în Chișinău, aceste localități dispun de bugetele similare cu capitala noastră sau chiar mai mari. Am fost profund impesionat de sistemul de administrare digitală a bunurilor imobiliare municipale. Fiecare teren și fiecare clădire ce aparține orașului este înregistrată, contabilizată și folosită în beneficiul locuitorilor. Fiecare oraș are planul urbanistic digital, actualizat anual. Noțiunea de "construcții neautorizate" este străină acestor orașe. Anume cu primarii acestor localități a avut înțelegerea primarul ales Andrei Năstase despre primul sprijin, acordat imediat după inagurarea în vederea modernizării mai multor obiecte din infrastructura municipală, inclusiv multiple subterane și clădirea primăriei”, a adăugat Slusari.

În opinia deputatul ACUM, „PNL este un partid cu foarte mulți oameni competenți și muncitori, un partid care are realizări palpabile, atât la nivel local și național, cât și internațional și, poate cel mai important, un partid cu drag de Republica Moldova și de oamenii ei. „Dacă aș fi trăit în România, aș fi aderat la acest partid”, a conchis Alexandru Slusari.

Precizăm că PNL România, Platforma DA și PAS fac parte din aceeași familie politică europeană - Partidul Popular European.

Sub sloganul „E timpul Basarabiei alături de România în primul rând”, Partidul Național Liberal și-a lansat la Chișinău, candidații la alegerile din 26 mai 2019 pentru Parlamentul European.

Cu acest prilej, la Chișinău a venit președintele PNL, Ludovic Orban, europarlamentarul și purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan, jurnalistul Rareș Bogdan, om de televiziune și cel care deschide lista PNL, precum și parlamentari PNL.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: