image
Sursa foto: Profimedia

Ce spune un avocat după ce Bayern a decis să nu-și mai plătească jucătorii nevaccinați

Au existat o mulțime de polemici în Germania pe tema vaccinării împotriva COVID-19, mai ales în ultimele săptămâni, după ce s-a introdus o nouă lege de la 1 noiembrie.

Cei de la Bayern Munchen au probleme în acest sens. Oficialii bavarezilor au avut de lucru în această perioadă, pentru că aveau de rezolvat o dilemă de ordin intern la echipă, care ține de necesitatea vaccinării.

Aceștia au ascultat toate argumentele jucătorilor care nu vor să se vaccineze și au încercat să-i convingă să o facă. Asta mai ales în condițiile apariției noii legi, care prevede că angajatorul poate să nu-și plătească angajații care refuză să se vaccineze.

"Poziția clubului și punctul meu de vedere sunt că noi toți ar trebui să ne vaccinăm, pentru că este singura cale de a scăpa de pandemie. Eu am făcut-o", a precizat directorul sportiv Hasan Salihamidzic, iar președintele Herbert Hainer a spus același lucru.

Astfel, conform noii legi din Germania, intrată în vigoare la 1 noiembrie, jucătorii au fost avertizați că nu vor fi plătiți până nu se vaccinează, chiar dacă sunt în carantină. În plus, ei nici nu se pot antrena, pentru că trebuie să stea izolați.

Publicația Kicker redă poziția unui avocat german, care a lămurit aspectele în această problemă.

"Dacă cineva este infectat, el este îndreptățit să fie plătit în continuare. Jucătorul este sănătos, dar nu poate munci doar pentru că nu e vaccinat. Acest jucător nu are dreptul să fie plătit în continuare, de la 1 noiembrie. E destul de clar", a spus Christoph Schickhardt, potrivit publicației germane Kicker.

După Joshua Kimmich, alți 4 jucători ai lui Bayern au intrat în carantină și se presupune că nu sunt vaccinați împotriva COVID-19: Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Mouting și Michael Cuisance.

Pentru Kimmich, situația e clară: nu va fi plătit timp de două săptămâni din luna noiembrie, cel puțin. Kimmich a declarat recent că nu s-a vaccinat pentru că are anumite rezerve şi nu există suficiente studii privind efectele pe termen lung ale vaccinului. Așa că se mai gândește.

Decizia lui Kimmich a generat însă controverse în ţară şi în lumea fotbalului, pentru că internaţionalul german este un model pentru mulţi dintre compatrioţii săi.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, speră că mijlocaşul Joshua Kimmich (Bayern Munchen) îşi va revizui decizia de a nu se vaccina contra noului coronavirus, în contextul polemicii generale privind exemplul negativ oferit de fotbalist.

''Poate că Joshua Kimmich încă se gândește la asta. Este un fotbalist foarte atent, aşa cum ştim. Există argumente foarte bune care răspund întrebărilor și dubiilor pe care Kimmich le are", a declarat Angela Merkel pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung, care aminteşte că vaccinarea nu este obligatorie în Germania.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: