image
Sursa foto: Reuters

Focarul de Ebola din Republica Democrată Congo, al doilea cel mai grav din istorie

Un focar de Ebola din Republica Democrată Congo (RDC) a devenit al doilea cel mai grav din istorie, a declarat joi Comitetul Internaţional de Salvare (International Rescue Committee, IRC), citat de DPA.

„Până în prezent focarul s-a soldat cu 426 de cazuri de infectare, 245 morţi şi o rată de deces de 57%", a informat într-o declaraţie organizaţia umanitară americană.

Cifrele date publicităţii de IRC le depăşesc pe cele ale focarului din 2000-2001 din Uganda, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 224 dintre cele 425 de persoane infectate, plasând actualul focar pe locul al doilea în topul gravităţii, după cel care a ucis peste 11.000 de persoane în Africa de Vest între 2014 şi 2016.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii din RDC, 47 dintre cele 426 de cazuri sunt "probabile", dar nu confirmate, în timp ce alte 75 de cazuri sunt "suspecte" de infectare cu virusul Ebola.

Focarul este concentrat în Kivu de Nord, o regiune estică unde numeroase grupări paramilitare se luptă pentru controlul bogatelor resurse naturale ale ţării.

Aproape jumătate dintre cele 106 de decese confirmate au fost înregistrate în oraşul Beni, cu o populaţie de circa 800.000 de locuitori, potrivit Ministerului amintit.

Focarul a debutat la scurt timp după ce guvernul ţării anunţase încheierea unui alt focar în vestul RDC în luna iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: