image
Sursa foto: radiotimisoara.ro

Examen la Facultatea de Drept în fața președintelui țării

Noul președinte al Argentinei, Alberto Fernandez, care a depus marți jurământul, s-a întors vineri la locul de muncă anterior, Universitatea din Buenos Aires, pentru ca studenții săi de la drept să poată susține examentul, informează Reuters.

Studenții nu se așteptau să-și vadă fostul profesor de drept penal, pe care l-au avut până când acesta a fost ales să ocupe prima funcție în stat. Fernandez a venit totuși la examenul programat, însoțit ce-i drept, de gărzile de corp.

La finalul examenului, studenții au putut totuși să facă fotografii cu noul președinte al Argentinei. Fernandez era relațiv puțin cunoscut în Argentina până la începutul acestui an când și-a anunțat candidatura cu susținerea stângii. Chiar și așa, el și-a susținut cursurile la universitate și în timpul campaniei electorale care s-a încheiat cu victoria sa la alegerile din 27 octombrie.

În septembrie, cu o lună înainte de scrutin, Fernandez a mers la Madrid unde avea de susținut o serie de prelegeri, un angajament pe care și-l luase înainte de anunțarea candidaturii. Mandatul său se anunță a fi unul foarte dificil în condițiile în care țara trece printr-o criză financiară gravă, iar datoria externă uriașă trebuie negociată cu creditorii internaționali.

Noutăţile partenerilor

comentarii: