image
Sursa foto: Jurnal.md

Sturza: Avem norocul de doi lideri naționali de mare curaj – Maia Sandu și Andrei Năstase; Sunt cinstiți și maximal onești

Republica Moldova are norocul de doi lideri naționali de mare curaj – Maia Sandu și Andrei Năstase, afirmă fostul premier Ion Sturza.

„Nu le căutați neajunsuri! Au un lucru foarte important - sunt cinstiți și maximal onești! Da, știu că sunt la limita puterilor, extenuați și hăituiți de „autorități". Trebuie să-i ajutăm și încurajăm”, a fost îndemnul omului de afaceri care consideră că protestele trebuie continuate.

„Nu cred că moldovenii pot fi băgați la „coteț"! Ce se întâmplă astăzi în Moldova este demn de cele mai odioase regimuri dictatoriale din lume. Nici măcar „luptă politică", bătălie pentru resurse etc. Este rezultatul unor devieri tectonice în mintea cuiva. Lui îi place cuvântul „disperați". Da, i-a adus la disperare pe toți! În consecință – suferă și ai „noștri", și ai „lor". Și este o suferință de conștiință. Putem trăi fără lumină, fără pâine, fără apă, dar fără conștiință - NU! A miza pe faptul că cineva din exterior va veni să rezolve problemele moldovenilor este o naivitate”, a menționat Ion Sturza.

În opinia fostului premier, Republica Moldova nu este pe radarul democrațiilor occidentale, astfel că soluția este pe interior.

„Tot ce se numește astăzi în Moldova președinte, guvern, parlament, dar și o parte considerabilă din societatea civilă și din presă s-au făcut de caca. Ei trebuie să plece onorabil, să se autosuspende. Nu cred că domnii Filip, Candu, Lupu, Leancă, Diacov, Gilețchi & Co nu au nici un gram de demnitate. Dodon, cred... un căpșunar infantil și perfid. Alții au copii, familii, afaceri, au ce pierde. Plecați! Procurorii și ce a mai rămas din judecători trebuie să-i „radă" pe cei care au furat „miliardul". Ar fi o detensionare a situației și un „cadou” oamenilor jefuiți și umiliți”, a adăugat Ion Sturza.

„Nu trebuie astăzi să chemi la proteste. Ele se vor declanșa de la sine. Vor apărea noi lideri, eroi și antieroi... Sper, pașnic și fără violențe. Dar oamenii legii, dacă mai sunt, trebuie să fie cu poporul! Apărând legea și integritatea – nu, nu a „stăpânilor", a cetățenilor și proprietății publice. Avem norocul să avem doi lideri naționali de mare curaj – Maia Sandu și Andrei Năstase. Nu le căutați neajunsuri! Au un lucru foarte important - sunt cinstiți și maximal onești! Da, știu că sunt la limita puterilor, extenuați și hăituiți de „autorități". Trebuie să-i ajutăm și încurajăm!”, a mai spus Ion Sturza.

Fostul premier consideră că protestele trebuie continuate.

„Demn, dar insistent. Pașnic și fără violențe. Să nu uităm că și polițiștii sunt copii de-ai noștri. Noi, cei din exterior, trebuie să explicăm opiniei publice internaționale ce se întâmplă în Moldova. Să încercăm să construim un gram de simpatie față de moldoveni, că rezistă, că au demnitate! Atât, mai mult nici nu trebuie! Aștept o luare de poziție și din partea liderilor politici din România, dar și o solidarizare mai activă a fraților de peste Prut. Mai e fum în vatră, dragi moldoveni?”, își încheie mesajul Ion Sturza.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: