image
Sursa foto: ServiciulVamalRM

FOTO // 7 tentative de trafic ilicit de mărfuri, depistate de vameși, în ultimele 72 de ore

În ultimele 72 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit 7 tentative de trafic ilicit de mărfuri:

- Vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău au depistat 240 de pachete de țigări în valiza unui bărbat de 32 de ani, în urma controlului efectut asupra bagajelor pasagerilor cursei aeriene Chișinău-Londra. Bunuri nedeclarate au fost descoperite și în valiza unui pasager al cursei Moscova-Chișinău, cetățean al Federației Ruse de 50 de ani, care transporta articole vestimentare și accesorii (ceasuri, brățări) în cantități comerciale.

- Inspectorii postului vamal Leușeni au raportat despre 3 cazuri de transportare ilegală a bunurilor nedeclarate, printre care: electrocasnice, plăci video, materiale de construcții, produse chimice și de igienă personală. Mărfurile au fost depistate în trei autovehicule care transportau bagaje neînsoțite din Germania și Italia.

- Și la posurile vamale Otaci și Costești, angajații vamali au prevenit introducerea în țară a unor loturi de mărfuri care nu au fost declarate organului vamal. Plase de pescuit în cantități comerciale, piese auto uzate, articole vestimentare și alte mărfuri de larg consum au fost ridicate de vameși ca urmare a controlului de specialitate.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al RM.

Bunurile confiscate de organele vamale sunt transmise Serviciului Fiscal de Stat, în conformitate cu Hotărârea Guvernului 972 din 2001.

ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM
ServiciulVamalRMServiciulVamalRM

Noutăţile partenerilor

comentarii: