image
Sursa foto: mediafax.ro

Proteste de amploare în Polonia după uciderea primarului din Gdansk

Proteste faţă de ură şi violenţă s-au desfăşurat luni pe tot cuprinsul Poloniei, mii de oameni ieşind pe străzi pe a aduce un omagiu primarului din Gdansk, Pawel Adamowicz, care a fost înjunghiat mortal în cursul unui eveniment caritabil, informează agenţia de ştiri Dpa.

La Varşovia, mii de persoane s-au adunat sub sloganul "Stop Urii", iar acţiuni similare s-au desfăşurat şi în alte oraşe din Polonia.

La Gdansk, printre personalităţile prezente la un miting de omagiere a primarului ucis a fost şi Donald Tusk, preşedintele Consiliului European şi fost prim-ministru al Poloniei, scrie mediafax.ro.

"Îţi promit astăzi, dragă Pawel, că, pentru tine, vom elibera de ură Gdanskul nostru, Polonia noastră şi Europa noastră", a afirmat Tusk într-un discurs în faţa mulţimii.

Primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a decedat luni după-amiază în urma rănilor suferite prin înjunghiere duminică seară.

Paweł Adamowicz era în stare critică, iar medicii nu l-au putut salva, a comunicat luni după-amiază Spitalul municipal din Gdansk, citat de site-ul de ştiri RMF24.pl.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat duminică seară, pe scena amplasată pentru un eveniment caritabil.

Un individ în vârstă de 27 de ani a avut acces pe scenă cu o legitimaţie de presă şi l-a înjunghiat pe Pawel Adamowicz. Autorul crimei a fost arestat preventiv.

Ministrul de Interne de la Varşovia, Joachim Brudzinsk, a afirmat că atacul este "un act inexplicabil de barbarie".

Agresorul eliberat recent din închisoare după ce a ispăşit o pedeapsă de peste cinci ani pentru jefuirea unei bănci.

Noutăţile partenerilor

comentarii: