image
Sursa foto: bbc.co.uk

Accident aviatic Sala: Anchetatorii au găsit un cadavru; Prima imagine cu epava avionului prăbușit

Autoritățile au anunțat aseară că au descoperit epava avionului dispărut în urmă cu mai bine de două săptămâni, în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson. Rămășițele avionului Piper Malibu au fost descoperite pe fundul Canalului Mânecii, iar azi cei care se ocupă de investigații au găsit și primul cadavru.

BBC anunță că azi a fost descoperit corpul unuia dintre cei doi care se aflau în aeronavă, fără să îi menționeze însă numele și fără să dea alte detalli.

"Un cadavru a fost găsit în epava avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala. Rămășițele avionului au fost găsite duminică, iar familiile au fost înștiințate. Într-un comunicat, AAIB (Air Accidents Investigation Branch) confirmă că pe fimlare se observă 'un corp în interiorul epavei'. Sala și pilotul David Ibbotson erau singurii care se aflau la bord.", scriu și cei de la Daily Mirror, care au publicat și prima imagine cu epava aeronavei.

Epava avionului în care se aflau pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala este într-o stare bună, pe fundul mării, la o adâncime de 63 de metri, a declarat David Mearns, conducătorul echipei private de căutare.

"Am localizat epava avionului pe fundul mării la o adâncime de 63 de metri în primele ore de căutare (n.r. - duminică). Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună.

Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat Mearns pentru BBC, adăugând că este posibil să fie găsite corpurile celor două persoane.

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: