image
Sursa foto: bordergov.md

Două asigurări auto „Carte Verde” și un certificat de înmatriculare cu semne clare de falsificare, depistate la frontieră

Polițiștii de frontieră din Leușeni, Grimăncăuți și Briceni, au depistat două asigurări auto Carte Verde și un certificat de înmatriculare cu semne clare de falsificare, iar conform procedurilor legale acestea au fost ridicate și transmise spre expertiză pentru confirmarea falsului în acte.

Doi cetățeni moldoveni au încercat să părăsească țara, prezentând pentru mijloacele de transport asigurări auto internnaționale Cartea Verde falsificate.

Primul caz a fost înregistrat în punctul de trecere Briceni, fiind documentat un bărbat de 54 de ani. Printre documentele prezentate pentru mijlocul de transport de model MERCEDES s-a regăsit polița de asigurare auto franceză, la care s-au observat mai multe semne de falsificare și anume: inscripțiile neautentice, greșeli gramaticale și lipsa informației în bazele de date.

Cea de-a doua tentativă de trecere a frontierei cu  asigurarea auto ,,Cartea Verde” falsificată, a fost deconspirată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Grimăncăuți”. Persoana care a prezentat actul falsificat este cetățean moldovean, în vârstă de 50 de ani. Angajații Poliției de Frontieră au constatat aceleași tertipuri de contrafacere a documentului, obținut de la una din companiile de asigurări franceze. Ambele asigurări auto au fost ridicate, iar polițiștii de frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale. Un cetățean al României riscă dosar penal pentru uz de fals în acte oficiale. Bărbatul de 43 de ani s-a prezentat în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare în țară, la volanul unei Skode Superb.

În timpul controlului al documentelor, polițiștii de frontieră au observat elemente neautentice în certificatul de înmatriculare, care ar fi eliberat de autoritățile bulgare.

Cercetarea amănunțită al acestuia, cu tehnica din dotare, a confirmat suspiciunile angajaților Poliției de Frontieră, certificatul de înmatriculate prezenta semne clare de contrafacere.

La cele depistate, conducătorul auto a declarat că nu cunoaște, ba mai mult a rămas uimit prin faptul că nu este la prima sa călătorie cu acest mijloc de transport. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor personelor implicate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: