image
Sursa foto: privesc.eu

Postul Accent TV devine „Primul în Moldova” și va retransmite Pervyi Kanal; Ce se întâmplă cu Prime

Postul de televiziune Accent TV, afiliat socialiștilor, își modifică denumirea în „Primul în Moldova” și va retransmite pe teritoriul Republicii Moldova principalul post rusesc de televiziune „Pervyi Kanal”. Mai mult, Accent TV își schimbă și sigla pe una practic identică celei a „Pervyi Kanal”.

Decizia de reperfectare a licenței de emisie a Accent TV a fost aprobată astăzi de Consiliul Coordonator al Audiovizualului, cu unanimitate de voturi.

„Am venit cu propunerea, partea rusă a avut o reacție pozitivă la propunerea noastră și ne-a oferit posibilitatea să retransmitem emisiunile „Pervyi Kanal”. Am pregătit deja strategia, grila de emisie, totul a fost coordonat în detalii cu partea rusă”, a declarat directorul Accent TV, Stanislav Vâjga, în cadrul ședinței CCA.

Membrul CCA Corneliu Mihalache a avut mai multe întrebări legate de situația cu Prime TV, post controlat de fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, care retransmite în prezent „Pervyi Kanal”.

„Contractul e în vigoare, în niciunul dintre contracte nu e stipulat că dreptul de retransmisie este exclusiv”, a precizat șeful Direcției Licențiere și Autorizare CA, Nicolai Dastic.

Mihalache s-a interesat și dacă postul Prime TV a avut „vreo poziție” referitor la această situație.

Dastic, la rândul său, a spus că vineri seara le-a fost expediată o scrisoare și că nu a urmat niciun răspuns.

„Ce se întâmplă în cazul în care noi astăzi nu votăm? Rămânem fără Prime sau ambele retransmit? (...) Nu se creează un conflict juridic?”, a insistat Corneliu Mihalache.

Juristul Accent TV a ținut să precizeze că dacă și ar exista un conflict juridic, acesta ar fi între Prime și „Primul în Moldova” și că CCA nu ar fi implicată în acest conflict. În plus, a spus, juristul Accent TV, Pervyi Kanal e factor decisiv în această situație și că partea rusă a decis să acorde dreptul de retransmisie pentru „Primul în Moldova”.

La rândul său, directorul Accent TV susține că a fost informat că „Pervyi Kanal” va rezilia contractul cu Prime.

„În urma negocierilor cu Pervyi Kanal, am fost informați că vor rezilia contractul cu Prime până la sfârșitul acestei luni”, a precizat Vâjga.

„Dacă nu există poziția Prime și ei știu ce se întâmplă, înseamnă că nu au pretenții”, a adăugat Mihalache.

Până la urmă, toți cei 6 membri ai CCA au votat „pro”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: