image
Sursa foto: digisport.ro

Putin a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Cherchesov: Ce i-a transmis selecționerului după eliminare

Rusia s-a oprit în sferturile de finală ale Cupei Mondiale pe care o găzduiește, după ce a pierdut duelul cu Croația, la loviturile de departajare, 2-2 (3-4 d.l.d.). După meci, președintele țării, Vladimir Putin, s-a arătat "mândru" de prestația echipei naționale, informează agenția Interfax, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

"Putin a urmărit meciul cu sufletul la gură. Am pierdut după un meci frumos și măreț. Fotbaliștii sunt niște eroi pentru noi, și-au dat viața pe terenul de joc", a spus Dmitry Peskov, purtătorul de cuvant al Kremlinului, scrie digisport.ro.

Pe de altă parte, selecționerul Stanislav Cherchesov a declarat că jucătorii săi au fost dezamăgiți de rezultat.

"Cred că cel mai important este cum am fost eliminați - te simți mai bine atunci când știi că ai făcut totul pentru victorie. Nu am avut mari șanse să câștigăm acest trofeu, este adevărat, dar suntem dezamăgiți. Cu toate astea, am reușit să ne arătăm valoarea", a spus tehnicianul, care a dezvăluit că a discutat cu președintele Putin înainte de meci, dar și după: "Am vorbit des în timpul zilei, apoi m-a sunat seara și m-a felicitat pentru jocul foarte bun. I-am zis că suntem dezamăgiți, dar el mi-a spus că trebuie să fim puternici și să privim spre viitor".

Dezamăgirea înfrângerii nu s-a văzut pe străzile Moscovei, mii de fani aplaudând minute în șir prestația echipei naționale.

La loviturile de departajare, fiecare portar a apărat câte un şut (cel al lui Smolov, de la ruşi, respectiv Kovacic), dar diferenţa a fost făcută de ratarea lui Mario Fernandes şi de şansa avută de Modric. Mingea şutaţă de acesta din urmă a fost atinsă de portarul Alinfeev. În optimi, Subasic apărase trei penalty-uri, iar Akinfeev două.

''Sbornaia'' nu mai jucase sferturi de finală la o Cupă Mondială din 1970, când URSS, când a pierdut cu Uruguayul (0-1). Cel mai bun rezultat al său a fost în 1966, când a ocupat locul 4.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: