"Putin a urmărit meciul cu sufletul la gură. Am pierdut după un meci frumos și măreț. Fotbaliștii sunt niște eroi pentru noi, și-au dat viața pe terenul de joc", a spus Dmitry Peskov, purtătorul de cuvant al Kremlinului, scrie digisport.ro.

Pe de altă parte, selecționerul Stanislav Cherchesov a declarat că jucătorii săi au fost dezamăgiți de rezultat.

"Cred că cel mai important este cum am fost eliminați - te simți mai bine atunci când știi că ai făcut totul pentru victorie. Nu am avut mari șanse să câștigăm acest trofeu, este adevărat, dar suntem dezamăgiți. Cu toate astea, am reușit să ne arătăm valoarea", a spus tehnicianul, care a dezvăluit că a discutat cu președintele Putin înainte de meci, dar și după: "Am vorbit des în timpul zilei, apoi m-a sunat seara și m-a felicitat pentru jocul foarte bun. I-am zis că suntem dezamăgiți, dar el mi-a spus că trebuie să fim puternici și să privim spre viitor".

Dezamăgirea înfrângerii nu s-a văzut pe străzile Moscovei, mii de fani aplaudând minute în șir prestația echipei naționale.

La loviturile de departajare, fiecare portar a apărat câte un şut (cel al lui Smolov, de la ruşi, respectiv Kovacic), dar diferenţa a fost făcută de ratarea lui Mario Fernandes şi de şansa avută de Modric. Mingea şutaţă de acesta din urmă a fost atinsă de portarul Alinfeev. În optimi, Subasic apărase trei penalty-uri, iar Akinfeev două.

''Sbornaia'' nu mai jucase sferturi de finală la o Cupă Mondială din 1970, când URSS, când a pierdut cu Uruguayul (0-1). Cel mai bun rezultat al său a fost în 1966, când a ocupat locul 4.