Breaking News

image
Sursa foto: zdg.md

Domnica Manole, despre alegerea președintelui CC: Niciodată nu am acceptat și nu voi accepta presiuni ilegale asupra mea

Judecătoarea Curții Constituționale, Domnica Manole, a venit cu o reacție la informațiile despre modul în care a fost ales președintele instituției. „Nu am fost influențată de nimeni în exercitarea acestui vot”, a spus Domnica Manole.

Și asta după ce un alt judecător al Curții Constituționale, Liuba Șova, a declarat că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată.

„Este îngrijorătoare situația care s-a creat în urma alegerii Președintelui Curții Constituționale. Resping categoric toate acuzațiile aduse în adresa mea, inclusiv și totul ce s-a vorbit despre votul meu. Nu sunt eu persoana față de care ar trebui să se înainteze asemenea învinuiri. Niciodată nu am acceptat și nu voi accepta vreodată careva presiuni ilegale asupra mea. Nu am fost influențată de nimeni în exercitarea acestui vot.

Judecătoarea a adăugat că nu a fost informată și nu a cunoscut faptul că au existat posibile tentative pentru favorizarea votului.

„Am jurat în fața poporului să respect Constituția, să mă supun în exercitarea funcției numai și numai Constituției, indiferent de conjunctură politică și presiuni din exterior. Secretul votului la alegerea președintelui Curții Constituționale este un principiu constituțional, statuat în Constituție la art. 136 alin.3, motiv pentru care în calitatea mea de judecător constituțional, sunt obligată sa-l respect, indiferent de utilitatea sau logica acestuia”, a adăugat judecătorul.

„În calitatea mea de judecător al CC, nu-mi pot permite sa-mi încalc jurământul pentru a-mi apăra propria persoană împotriva atacurilor mediatice la care sunt supusă, deoarece misiunea care mi-a fost încredințată este de a apăra ordinea constituțională, așa cum aceasta este edictată de Constituție. Rămân în continuare fidelă valorilor europene și statului de drept”, a mai spus Domnica Manole.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: