image
Sursa foto: mediafax.ro

Incendiu puternic în India; Cel puţin 17 persoane au murit

Cel puţin 17 persoane au murit vineri în India după ce un centru comercial din oraşul Surat, statul Gujarat, care găzduia un centru de meditaţii pentru elevi a luat foc, informează Al Jazeera.

Potrivit imaginilor difuzate de către televiziunile locale, mai multe persoane au fost văzute sărind de la ultimul etaj al clădirii în încercarea de a scăpa.

Cele mai multe dintre victime sunt elevi, care participau la un curs în clădire, potrivit lui Vijay Rupani, purtător de cuvânt al autorităţilor locale. Potrivit Poliţiei, cel puţin 12 elevi au fost spitalizaţi în urma incendiului. „Focul a izbucnit pe casa scării, iar victimele nu au putut să coboare”, a declarat comisarul Harikrishna Patel, care a mai adăugat că toate victimele aveau sub 20 de ani, scrie mediafax.ro.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit.

Premierul Narendra Modi a postat un mesaj pe Twitter în legătură cu acest incident. „Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu tragedia din Surat. Sper ca cei răniţi să îşi revină cât mai curând”, a scris acesta, adăugând că le-a solicitat autorităţilor să ofere ajutor cât mai rapid celor afectaţi.

Al Jazeera notează că astfel de incendii sunt frecvente în India, ca urmare a faptului că reglementările privind siguranţa la incendiu sunt aplicate foarte rar în această ţară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: