image
Sursa foto: boldschool

Creativitate la cub: Începe prima tabără de creație New Media în Moldova; Află cum te poți înscrie

Trei zile, trei mentori și fond de premii în valoare de 675 de euro. Cei care s-au născut în Moldova, dar creează instalații futuriste și proiecții 3D pe pereții celor mai prestigioase expoziții din lume, dau în căutare oameni creativi.

Între 22 și 24 octombrie, la Artcor, planetele se vor alinia pentru a face loc primei tabere de creație New Media Art din țară, cu titlul Digital Poetry Bootcamp. Tabăra va uni artiștii grafici, muzicienii și pe oamenii literelor în trei zile de lucru intens asupra proiecțiilor și instalațiilor de tip New Media Art.

Tabăra creativă va avea loc în sediul industriilor creative din Chișinău, Artcor. Pe lângă munca în echipă și suportul tehnic, participanții vor avea și patru mentori din diverse domenii, care au reușit să ne ducă faima peste hotare, printre ei se numără compozitori și artiști, oameni din industria New Media Art, regizori și chiar unul din creatorii celebrului film „The Social Dilemma”.

Lucrările celor trei echipe creative din cadrul Bootcamp vor fi expuse în data de 6-7 noiembrie la BOLD Fest - evenimentul care va încheia tabăra creativă. În așa mod, organizatorii își propun să scoată în evidență tinerele talente și să faciliteze contactul acestora cu oamenii din marketing și afaceri, să devină un punct de intersecție în colaborările dintre sferele New Media și Business.

Înregistrarea participanților la tabără este gratuită, iar toți doritorii sunt invitați să aplice singuri sau să-și formeze echipe cu prietenii, singura cerință este să fie pasionați de poezie, muzică și/sau design vizual/grafic. Pentru participare, e necesar de completat un mic formular pe următorul link.

BOLD Fest reprezintă un festival de Artă Digitală Imersivă, New Media Art și Creativitate în Marketing. În cadrul acestuia, vor avea loc conferințe, interviuri, workshopuri și multe momente artistice. Printre speakeri se numără artiști cu renume din România, Germania, SUA și Danemarca.

Despre organizatori: Această activitate este realizată prin finanțare de la bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, implementat de Asociația COR în parteneriat cu RIIFT Studio și Casa Imago, cu sprijinul USAID și Goethe Zentrum Chișinău prin susținerea partenerilor media Jurnal TV și Locals.md

Mai multe detalii despre proiect, participare și premii sunt disponibile aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: