image
Sursa foto: NGM Company

40 de veterani de război vor primi ajutor material din partea NGM Company

NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei, a răspuns îndemnului de ajutor, lansat de Uniunea Veteranilor Sf. Gheorghe Biruitorul și Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova. Ambele organizații au atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă veteranii de război din țară și care devin mai grave în prag de iarnă. Astfel, NGM Company a decis să ofere un ajutor material pentru 40 de veterani de război. Fiecare dintre ei va primi, timp de un an, câte 6 000 de lei.

Lansarea proiectului social a avut loc, luni, 7 octombrie, la Centrul de Cultură şi Istorie Militară. În cadrul prezentării, președintele Uniunii Veteranilor Sf. Gheorghe Biruitorul, Victor Alerguș, cavaler al ordinelor ”Ștefan cel Mare” și ”Steaua Roșie”, a menționat că veteranii de război au nevoie permanentă de tratament. ”Mulți dintre membrii organizației noastre sunt cu grad de dizabilitate sever, obligați de circumstanțe să cheltuiască mii de lei pe lună pentru medicamente și proceduri medicale fără de care nu pot trăi. În perioada rece a anului apar, însă, și alte costuri mari – pentru încălzire, de exemplu. Și veteranii de război sunt puși în situația să aleagă – să continue tratamentele costisitoare, la care nu pot renunța sau să rupă din banii pentru medicamente ca să plătească facturile de întreținere”, a explicat Victor Alerguș.

Detalii despre proiectul de ajutor pentru veterani de război a oferit directorul NGM Company, Plamen Milanov. Acesta a precizat că NGM Company, creată de investitori bulgari, se ghidează în activitatea sa de principiile europene de responsabilitate socială a businessului.

„Astăzi oferim certificate pentru 6 000 de lei la 20 de veterani de război, iar până la sfârșitul anului, vor primi astfel de certificate încă 20 de veterani”, a explicat directorul NGM Company.

„Misiunea companiei noastre este de a participa activ la viața societății, să contribuie la dezvoltarea sportului, educației, dar și a echității sociale. Am primit apelul asociațiilor de veterani, am văzut în presă istorii de viață ale acestor bărbați și nu am putut rămâne indiferenți față de problemele veteranilor. Sincer sperăm că, datorită acestui ajutor, vor fi soluționate unele dintre problemele veteranilor”, a mai spus Plamen Milanov.

Lista primilor 20 de beneficiari ai ajutorului material din partea NGM Company:

1. Argint Ilie - veteran de război, Cavaler al Ordinului ”Ștefan cel Mare”

2. Chilinciuc Victor – veteran de război, invalid de gradul II, Cavaler al Ordinului ”Ștefan cel Mare”

3. Arnaut Veaceslav - veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu Medalia ”Meritul militar”

4. Răcilă Vitalie - veteran de război, invalid de gradul II, Cavaler al Ordinului ”Ștefan cel Mare”

5. Triboi Andrei - veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu Medalia ”Meritul militar”

6. Bucur Artiom - veteran de război, invalid de gradul II, Cavaler al Ordinului ”Ștefan cel Mare”

7. Fonari Tudor – veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu Medalia ”Meritul militar”

8. Iordan Valeriu - veteran de război, invalid de gradul I, Cavaler al Ordinului ”Ștefan cel Mare”

9. Iordache Nicolae - veteran de război, invalid de gradul I, Cavaler al Ordinului ”Ștefan cel Mare”

10. Catanoi Nicolae - veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu medalii Departamentale și a Ministerelor de Forță din Republica Moldova

11. Stafciuc Ilarion - veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu medalii Departamentale și a Ministerelor de Forță din Republica Moldova

12. Bostan Constantin - veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu medalii Departamentale și a Ministerelor de Forță din Republica Moldova

13. Vînaga Gheorghe - veteran de război, invalid de gradul III, Cavaler al Ordinului ”Ștefan cel Mare” și a Ordinului ”Красная Звезда”

14. Șpac Andrei - veteran de război, invalid de gradul I, decorat cu Medalia ”Pentru Vitejie”

15. Cheptene Nicolae - veteran de război, invalid de gradul III, decorat cu Medalia ”За Отвагу”, Ordinul ”Credință Patriei clasa III”

16. Țurcan Petru - veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu medalii departamentale și ale ministerelor de forță

17. Crimincean Iurie - veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu Medalia ”За Боевые Заслуги”

18. Criminceanu Vitalie - veteran de război, invalid de gradul II, decorat cu Ordinul ”Credință Patriei clasa III”

19. Platonov Veaceslav - veteran de război, invalid de gradul I, decorat cu Medalia ”Pentru Vitejie”

20. Andrian Iosif - veteran de război, invalid de gradul II, Cavaler al Ordinului ”Ștefan cel Mare”

veterani ajutorveterani ajutor
veterani ajutorveterani ajutor
veterani ajutorveterani ajutor

Noutăţile partenerilor

comentarii: