image
Sursa foto: 112.ua

Cum au pierdut Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk și alți 6 cei mai bogați oameni 14 miliarde de dolari într-o singură zi

Epidemia COVID a explodat iarăși în SUA, incertitudinea economică a crescut, iar bursele încasat o lovitură puternică, luni. Rezultat: zece din cei mai bogați oameni din SUA au pierdut în total 14 miliarde de dolari, scrie Forbes.

Indicii bursieri s-au prăbușit luni în SUA, Dow Jones Industrial Average scăzând cu 650 de puncte, Nasdaq Composite cu 1,6%, iar S&P 500 cu 1,9%.

Bursa a căzut din două motive. Pe de o parte, autoritățile americane au confirmat o creștere substanțială a numărului de cazuri COVID în mai multe state, un semn clar că țara traversează deja al treilea val pandemic, în ciuda a ceea ce susține președintele Donald Trump.

Pe de altă parte, cele două partide nu s-au înțeles pe tema celui de-al doilea pachet financiar pentru combaterea crizei economice generate de epidemiei. Congresul și-a suspendat activitatea marți, fără să ajungă la un acord, ceea ce înseamnă că cecurile promise americanilor nu vor ajunge decât în decembrie.

Potrivit Forbes, cea mai mare pierdere a fost suferită de CEO-ul și fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, a cărui avere a ajuns la 101,8 miliarde luni, după ce a pierdut 2,8 miliarde într-o singură zi. Zuckerberg deține în prezent 15% din acțiunile Facebook. Averea lui Bill Gates a scăzut și ea cu 1,7 miliarde și a ajuns la 115 miliarde. În vreme ce a vândut cea mai mare parte a acțiunilor Microsoft, Gates mai deține totuși 1%.

El a investit și în alte companii precum John Deere sau Canadian National Railway care au suferit pierderi la bursă luni. Elon Musk, CEO-ul Tesla a fost mai norocos, pierzând “doar” 66 de milioane. Cu o avere de 93 de miliarde de dolari, Musk deține 21% din acțiunile producătorului de vehicule electrice. Printre cei care au pierdut bani se află și investitorul Warren Buffet sau Larry Ellison, cofondatorul companiei Oracle.

Cofondatorii Google, Larry Page și Serghei Brin au rămas și ei fără două miliarde, respectiv 1,9 miliarde de dolari, după ce acțiunile companiei au scăzut cu 3%. În schimb, cel mai bogat om din lume, fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a câștigat 159 de milioane de dolari. Bezos deține 11% din acțiunile Amazon, care au terminat ziua neagră de luni în avantaj, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: