image
Sursa foto: libertatea.ro

Un animal orb și fără membre a primit numele lui Donald Trump; Cât a costat „botezul” amfibianului

O specifie de amfibian orb, fără membre, care obișnuiește să-și îngroape capul în pământ, a primit numele lui Donald Trump. Compania britanică EnviroBuild a obținut, în urma unei licitații, dreptul de a numi noua specie și a ales numele președintelui Statelor Unite, ținând cont de atitudinea sa față de schimbările climatice.

Dermophis donaldtrumpi a fost descoperit în Panama, a explicat un reprezentant al companiei producătoare de materiale de construcţie sustenabile EnviroBuild. Potrivit cnn.com, animalul este un caecilian care își petrece majoritatea timpului sub pământ, precizează specialiștii EnviroBuild.

Specia și-a pierdut membrele în urmă cu 60 de milioane de ani, însă are tentacule cu ajutorul cărora își găsește prada, scrie Mediafax.

Acest amfibian este pe cale de dispariție, având în vedere schimbările schimbatice, a precizat Aidan Bell, cofondator al companiei producătoare de materiale de construcţie sustenabile EnviroBuild.

Donald Trump crede încălzirea globală este o glumă. În noiembrie, președintele american a respins un raport al Comisiei pentru climă din SUA, pe motiv că nu a fost de acord cu concluziile.

Compania EnviroBuild a plătit suma de 25.000 de dolari pentru dreptul de a numi amfibianul, care, în curând, va fi inclus pe lista speciilor vulnerabile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: