image
Sursa foto: PCCOCS

Doi indivizi originari din India, reţinuţi la vama Leuşeni-Albiţa pentru organizarea migraţiei ilegale

Un grup de cetăţeni străini au fost reţinuţi de SIS şi procurorii PCCOCS pentru organizarea unei reţele transnaționale de migraţie ilegală din regiune cu risc sporit de terorism. Indivizii, originari din India, cu cetăţenie moldovenească, trimiteau persoane în Europa contra unei sume de 300 de euro.

Potrivit PCCOCS, organizatorul filierei de migraţie ilegală este, de asemenea, cetăţean străin, originar din India. Bărbatul, în vârstă de 35 ani, care deţine şi cetăţenia Republicii Moldova.

Pentru serviciile de scoatere din ţară a cetăţenilor străini către țările Uniunii Europene, acesta cerea suma de 3000 euro pentru o persoană.

De menţionat că, suma totală pe care trebuia să o achite un cetăţean străin pentru a accede pe cale ilegală din India până în Uniunea Europeană se estima la 10 mii Euro.

Potrivit declaraţiilor organizatorului, acesta urma să faciliteze tranzitarea ilegală pe teritoriului Republicii Moldova a câteva sute de cetăţeni, originari din India.

Persoanele reţinute au fost plasate de comun cu BMA al MAI în custodie publică pe o perioadă de 30 de zile, iar organizatorul filierei de migraţie ilegală, pe teritoriul Republicii Moldova, a fost reţinut pentru 72 ore. Cazul se investighează.

PCCOCSPCCOCS

PCCOCSPCCOCS

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: