image
Sursa foto: privesc.eu

Premieră: Parlamentul Republicii Moldova va oferi imagini în configurații de până la 8 k la 360 de grade

Parlamentul Republicii Moldova, în premieră, va oferi imagini în configurații de până la 8 k la 360 de grade, fapt ce oferă libertatea publicului de a alege unghiul din care să urmărească ședințele publice transmise înuna din sălile legislativului.

Potrivit autorităților, acest proiect consolidează capacitățile Legislativului de a realiza eficient controlul parlamentar, asigură transparența procesului legislativ și accesul publicului, inclusiv la lucrările comisiilor permanente. În acest mod Parlamentul facilitează controlul și implicarea societății civile în procesul decizional.

Noul sistem este pilotat în una din sălile de ședințe din Parlament și permite preluarea imaginilor video și foto în format de înaltă definiție, precum și urmărirea ședinței în regim on-line, în format de 360 de grade, pe pagina web a Parlamentului, precum și pe pagina oficială de YouTube.

Înregistrările vor fi stocate pe ftp-ul Parlamentului, pentru a facilita editarea imaginilor.

„Transmisiunea live a ședințelor va contribui la creșterea considerabilă a transparenței procesului legislativ și de control al Parlamentului, precum și buna cooperare dintre Parlament și societatea civilă, experți, parteneri de dezvoltare, presă, publicul larg”, asigură autoritățile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: