image
Sursa foto: PPDA

Inga Grigoriu participă la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE de la Viena

Deputata Platformei DA Inga Grigoriu se află în aceste zile la Viena unde participă la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, care a adunat delegații din 57 de state.

Inga Grigoriu este membru al Comitetului General pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediul ambiant. Printre tezele propuse pe agenda unuia dintre cele trei Comitete este și situația actuală de mediu cu care se confruntă statele membre ale OSCE.

Consumerismul excesiv se reflectat direct asupra calitatății aerului, a solului, a apelor. De asemenea a fost adus în discuție și fenomenul de încălzire globală ce se răsfrânge nefast asupra stării ghețarilor și temperaturilor rifdicate din Arctica.

„Noțiunea Pătratul Verde a răsunat în contextul invocării necesității stringente de a utiliza cât mai curând surse de energie verde alternativă sau energie atomică. Astfel, fiecare deputat participant are obligația, atunci când revine acasă, prin instrumentele ce le deține, în special cadrul legal, controlul parlamentar, discuții cu alegătorii, să insiste asupra includerii pe agendă a problemelor de mediu, căutând soluții viabile, inclusiv făcând uz de practicile de succes la nivel mondial. Astăzi, un mediu ambiant sănătos este un lux. Nimic pe lume, astăzi, nu este mai râvnit dorința de a trăi în acest lux”, a declarat Inga Grigoriu de la Viena.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: