„Vă mulțumesc pentru acest sprijin culminat cu o Rezoluție a Parlamentului European, o rezoluție în care un aport aparte l-a avut PNL prin reprezentanții în Parlamentul European. La Chișinău se întâmplă lucruri grave, foarte grave. Am ascultat cu atenție discursul președintelui Iohannis și era suficient să schimbăm un nume comun. Era suficient să punem în locul politicianul de la dumneavoastră pe Plahotniuc și nimic nu era străin pentru RM”, a adăugat președintele Platformei DA.

În context, Andrei Năstase a spus „noi, românii din Basarabia, cei care reprezentăm forțele politice și civice pro-europene și antioligarhice am învățat un lucru esențial. Atunci când democrația este anulată, este ucisă, rezistența este o datorie”.

La eveniment participă și președintele României, Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi figurează a ședinței criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit „Principiile bunei guvernări liberale”.