image
Sursa foto: Getty Images

Ce crede Ronaldinho că se va întâmpla cu numărul 10 după retragerea lui Messi

Ronaldinho a acordat un interviu jurnaliștilor spanioli de la Mundo Deportivo în care a vorbit despre Messi, dar și despre Neymar, pe care îl vede unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume la ora actuală.

Sud-americanul a vorbit pe larg și despre momentele petrecute ca jucător la Barcelona: "Am trăit niște momente de neuitat. Mereu când mă gândesc mă bucur pentru timpul pe care l-am petrecut la Barcelona, de tot ce am experimentat, de tot ceea ce am câștigat, de pasiunea și bucuria fanilor".

Apoi, Ronaldinho a vorbit despre Messi, despre care crede că și-a făcut perfect datoria față de club de când a preluat numărul 10: "Fără îndoială el este cel mai bun jucător crescut de club. A reușit să facă ceea ce nu a mai reușit nimeni. Sper să mai joace așa 20 de ani. Tuturor ne place să îl privim cum joacă".

Ronaldinho, revenire de senzație la Barcelona. Brazilianul a făcut spectacol pe plajă

Ronaldinho a fost întrebat cine este cel mai bun jucător din istoria clubului catalan: "Este dificil de spus, pentru că au existat mai mulți jucători cu stiluri diferite. Pele a fost Pele la vremea lui, Maradona a fost Maradona, la fel și Zidane sau Ronaldo Nazario, dar fără îndoială Messi unul dintre cei mai buni din istorie. Când se va retrage Messi, ceea ce sper să fie peste foarte mult timp, va lăsa numărul 10 în vestiar și nimeni nu se va mai atinge de el".

"Ceea ce pot să văd în acest moment când mă uit la Neymar este că face parte din categoria celor mai buni jucători la nivel mondial. M-aș bucura din suflet dacă s-ar întoarce la Barcelona, în fotbal totul este posibil", a mai adăugat Ronaldinho, întrebat de Neymar.

Ronaldinho a început fotbalul la Gremio, unde a atras atenția cluburilor europene. În 2001, PSG l-a cumpărat cu 5 milioane de euro de la clubul brazilian. Pese două sezoane, FC Barcelona a plătit 30 de milioane de euro pentru a-l aduce pe noul star de pe Camp Nou.

În 2008, cariera lui Ronaldinho a cunoscut o pantă descendentă. El a semnat cu AC Milan, care l-a transferat pentru 24 de milioane de euro. 3 sezoane a jucat Ronaldinho la AC Milan, care a părăsit fotbalul european în 2011. Până în 2015, an în care și-a agățat ghetele în cui, fotbalistul a evoluat în Brazilia (Flamengo, Atletico Mineiro), dar și la Queretaro FC, din Mexic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: