image
Sursa foto: jurnal.md

Prânzuri calde pentru bătrâni: „Aici nu sunt oameni ai străzii ci oameni care au făcut ceva în viață, dar puțini au înțeles”

În ajunul sărbătorilor de iarnă, o fundație de caritate desfășoară campania „Încălzește o inimă”. Ideea a apărut acum cinci ani, cu un scop nobil - de a-i susține pe cei aflați în dificultate, în special copii și bătrâni. Oamenii amărâți de nevoi spun că nu-și doresc mese pline de bucate sau daruri de preț, ci un prânz cald.

Curtea cantinei sociale a Fundației Regina Pacis devine aglomerată în doar câteva minute, la amiază. Pe toți îi ademenește aici un prânz cald și o cană de ceai. Unul dintre beneficiarii fundației de caritate este Vladimir Glava. A fost economist, a muncit o viață întreagă, iar acum s-a ales cu o pensie de o mie 500 de lei, bani pe care-i dă pe medicamente și facturi.

Aici nu sunt oameni ai străzii. Sunt oameni care au făcut ceva în viață, dar puțini au înțeles acest lucru, spune nea Vladimir.

Mai toți ajung aici din cauza unei pensii de nimic. Ajung să-și i-a prânzul la cantina socială.

Al cincilea an consecutiv, în ajunul sărbătorilor de iarnă, Fundația Regina Pacis și Fundația de Binefacere Caritas Moldova desfășoară, pe 21 și 22 decembrie, campania „Încălzește o inimă”. Scopul organizatorilor este unul - de a susține persoanele aflate în dificultate, în special copii și bătrânii, prin colectarea produselor alimentare.

Anul trecut, au fost adunate 12 tone de produse alimentare, din care au fost pregătite peste 54 de mii de prânzuri calde la cantinele sociale ale Fundației Regina Pacis, unde zilnic iau masa 180 de bătrâni și copii aflați în dificultate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: