image
Sursa foto: digisport.ro

Italia a decis numele noului selecţioner: Ancelotti ar fi acceptat oferta

Italia îl vrea selecţioner pe Carlo Ancelotti. Fostul antrenor al lui Real Madrid şi Bayern Munchen s-a întâlnit la Roma cu doi dintre şefii Federaţiei Italiene de Fotbal, Roberto Fabbricini şi Alessandro Costacurta, şi şi-a dat deja acordul de principiu de a prelua "squadra azzurra", potrivit Corriere dello Sport.

Discuţia ar fi durat o oră şi jumătate, iar Ancelotti a fost informat că va avea parte de un buget de salarii de cinci milioane de euro net pe sezon, pentru tot staff-ul, pentru următorii doi ani. Asta înseamnă că antrenorul în vârstă de 58 de ani va trebui să accepte o micşorare salarială faţă de perioada Bayern Munchen, club care îl plăteşte şi acum, după ce a fost demis în septembrie 2017.

Alessandro Costacurta i-a garantat însă lui Ancelotti că îşi poate aduce fiul, Davide, în staff. Foşti jucători ai acestuia, precum Andrea Pirlo, Gianluigi Buffon, Paolo Maldini şi Massimo Ambrosini, sunt şi ei pe lista lui Ancelotti pentru a face parte din staff-ul acestuia.

Negocierile de la Roma nu sunt primele. Carlo Ancelotti s-a întâlnit cu cei din Federaţia Italiană şi în urmă cu o lună, la Londra.

Italia şi-a propus să numească noul selecţioner pe 20 mai. "Squadra azzurra" l-a demis pe fostul antrenor, Giampiero Ventura, după ratarea calificării la Mondialul din Rusia, primul la care italienii nu vor participa din 1958 încoace. Luigi Di Biagio este selecţionerul interimar al Italiei.

Carlo Ancelotti le-a antrenat în carieră pe Reggiana, Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid şi Bayern Munchen.

Ancelotti a cucerit opt trofee cu Milan, trei cu Chelsea, unul cu PSG, patru cu Real Madrid şi trei cu Bayern. A câştigat trei Ligi ale Campionilor, două cu Milan şi una cu Real, scrie digisport.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: