image
Sursa foto: 123rf.com

50 de studenți de la universitățile din țară au primit burse în valoare de 12 mii de lei

50 de studenți și masteranzi de la 12 instituții de învățământ superior din țară au primit burse a câte 12 mii de lei fiecare. Studenții au fost premiați în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Concursului „Burse de Merit”.

Câștigătorii au trebuit să demonstreze unei comisii de experți că sunt cei mai buni la capitolul performanță academică, implicare extra-curriculară, dar și că au inspirație în cadrul unei probe scrise.

În acest an, studenții au putut alege la proba scrisă – eseu, din patru tematici. Temele au fost diverse așa încât să cuprindă cât mai multe domenii. Pe lângă eseu, candidații au trebuit să completeze un formular de aplicare, să prezinte scrisori de recomandare, articole științifice, publicații, dar și dovada implicării în activități extra-curriculare. Astfel, din 221 de studenți aplicanți, comisia de experți a selectat 50 cei mai buni.

În total, pe durata celor 23 de ediții ale programului, peste 5700 de studenți au participat la concurs, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

Concursul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996 la inițiativa Fundației Soros-Moldova pentru a încuraja performanțele academice, științifice și extra-curriculare ale studenților din Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: