image
Sursa foto: Chung Sung-Jun/Getty Images)

ANALIZĂ// Când şi cum se va termina pandemia?

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a depăşit un milion, iar o mare parte din populaţia globului este supusă unor restricţii stricte pentru a încetini pandemia. Toată lumea se întreabă, însă, când se vor termina toate acestea? Răspunsul depinde în mare parte de incertitudinile referitoare la noul coronavirus care cauzează boala, inclusiv dacă o persoană infectată odată şi vindecată, se poate îmbolnăvi din nou sau cât timp va trece până va apărea un vaccin, scrie Bloomberg, cittat de digi24.ro.

De ce este atât de importantă testarea?

Disponibilitatea pe scară largă a testelor este importantă în etapa intermediară. Un plan al plan al Departamentului de sănătate american arată că ar fi nevoie de realizarea a cel 750.000 de teste pe săptămână.

Acest virus este periculos nu pentru că este extrem de letal, ci pentru că este insidios. Sunt multe persoane infectate, dare care sunt asimptomatice şi care au tendinţa de a-şi continua viaţa în mod normal, să meargă la muncă sau în comunitate şi în acest fel să răspândească virusul involuntar.

De aceea, testarea la scară largă a populaţiei este esenţială. În acest fel, pot fi identificaţi cei infectaţi şi pot fi izolaţi.

Când pot fi slăbite restricţiile?

Populaţia ar trebui să ştie că viaţa nu va reveni repede la normal. Ridicarea prematură a restricţiilor poate duce la un nou vârf al cazurilor.

Jenny Harries, oficial în Ministerul Sănătăţii din Marea Britanie, spune că măsurile de blocare a populaţiei trebuie să dureze două, trei sau, în mod ideal, până la şase luni.

Annelies Wilder-Smith, specialist în boli infecţioase emergente la London School of Igiene and Medical Tropical, recomandă ca restricţiile să rămână până când numărul noilor cazuri zilnice scade constant timp de două săptămâni.

Cum se vor ridica restricţiile?

Modul în care se va realiza ridicarea restricţiilor în comunităţi se va face după un plan stabilit de autorităţile centrale.

Specialiştii recomandă, însă, o etapă intermediară în care şcolile şi întreprinderile să se redeschidă, dar adunările ar fi în continuare limitate. În această etapă, oamenii vor fi în continuare încurajaţi să păstreze distanţa unul de celălalt, iar cei cu risc ridicat vor fi sfătuiţi să îşi limiteze ieşirile în public.

Dacă în această etapă începe să crească din nou numărul de cazuri, restricţiile ar fi înăsprite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: