La începutul acestui an, magistraţii de la Judecătoria Căuşeni, sediul Ştefan Vodă, l-au condamnat la 4 ani închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip deschis. Procuratura a contestat această sentinţă, iar recent, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a emis o nouă hotărâre prin care inculpatul a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare.

Amintim că accidentul a avut loc în seara zilei de 20 august a anului trecut, când inculpatul, fiind în stare de ebrietate şi fără a deţine permis de conducere, se deplasa la volanul unui VAZ pe strada centrală din satul Brezoaia. La un moment dat, acesta a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat pe contrasens, spulberând un cărucior, care se afla pe marginea drumului. Tragedia s-a produs chiar sub ochii mamei copilului, care stătea de vorbă cu o consăteancă la poartă.

Copilul de patru luni, care se afla în cărucior, a decedat în drum spre spital.

Imediat după impact, şoferul, în vârstă de 20 de ani, a părăsit locul accidentului. La scurt timp, acesta a fost reținut. Inculpatul şi-a recunoscut integral vina.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.