image
Sursa foto: platformada.md

Andrei Năstase, discuţii cu profesorii şi studenții de la FRIŞPA; „Primăria va fi partener de încredere pentru universități”

Andrei Năstase, candidatul comun al forțelor anti-oligarhice pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, a avut o întâlnire cu profesorii și studenții de la Universitatea de Stat a Moldovei, facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative.

La întâlnire au participat și domnul Sergiu Cataranciuc, profesor, doctor habilitat în științe exacte, Dinu Plîngău, președinte al Tinerilor DA, Mihai Popușoi, Vicepreședintele PAS. Andrei Năstase a avut și o discuție prealabilă pe subiecte de un real interes pentru mediul academic cu decanul FRIȘPA, domnul Alexandru Solcan, doctor, conferențiar universitar.

În timpul discuţiilor, Andrei Năstase a prezentat succint programul său electoral „Chișinău – Capitala în care să vrei să trăiești”.

„Chiar dacă gestionarea, administrarea sistemului superior de învățământ nu ține direct de atribuțiile primăriei, programul nostru electoral prevede propuneri care vizează și interesele studenților, tinerilor. Vă promit că Primăria va deveni un partener de încredere pentru studenți, profesori, universități. Vom susține prin toate posibilitățile de care dispune administrația municipală sistemul universitar”- a spus Andrei Năstase, referindu-se în continuare la cele mai importante obiective în domeniul respectiv, coroborate cu obiectivul general de modernizare a capitalei.

„Prin proiectele pe care le vom atrage vom crea mii de locuri de muncă pentru tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ din Chișinău și din țară. Ne propunem și asigurarea condițiilor pentru o colaborare strânsă între companii, (în special din domeniul IT), agenți economici cu universitățile, colegiile și liceele din capitală, vom oferi spații, inclusiv gratuite pentru startup-uri inițiate de tineri antreprenori” – a mai menționat Andrei Năstase.

Întâlnirile lui Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor anti-oligarhice pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, cu cadrele profesorale, studenții și elevii instituțiilor de învățământ din Chișinău vor continua.

Andrei Năstase s-a întâlnit și cu locatarii unor blocuri de pe strada Albișoara din capitală. Oamenii au semnalat starea deplorabilă a lacului din apropiere, care ar putea fi curățat, iar în jurul lui ar putea fi amenajată o zonă de agrement. Și starea dezastruoasă a râului Bâc provoacă neplăceri locuitorilor din preajmă, căci emană un miros neplăcut și este plin de gunoaie. Subiectele de discuție au vizat diverse probleme identificate în regiune și modul practic de soluționare a acestora.

Andrei Năstase întâlnire studenţi FRISPA1Andrei Năstase întâlnire studenţi FRISPA1
Andrei Năstase întâlnire studenţi FRISPA2Andrei Năstase întâlnire studenţi FRISPA2
Andrei Năstase întâlnire studenţi FRISPA3Andrei Năstase întâlnire studenţi FRISPA3

Noutăţile partenerilor

comentarii: