image
Sursa foto: jurnal.md

Chicu, despre achiziții publice pe timp de ciumă, când se întrevede sfârșitul stării actuale din RM și de ce nu poartă mască

Săptămâna viitoare vor fi operate modificări în bugetul de stat și vor fi tăiate cheltuielile neprioritare, cel puțin așa a spus premierul Ion Chicu, în cadrul unei ediții speciale la Jurnal TV.

Întrebat de ce pe timp de pandemie nu sunt stopate achizițiile publice, Chicu a spus că săptămâna viitoare vor fi operate modificări la buget, fiind tăiate anumite cheltuieli care nu sunt prioritare, precum mașini, mobilă, computere etc. Premierul a spus că acest lucru se va întâmpla fie la propunerea ministerelor de profil, fie la indicația Ministerului Finanțelor.

În cadrul aceleiași emisiuni, Ion Chicu a fost întrebat de ce nu poartă mască, deși autoritățile recomandă cetățenilor să facă acest lucru în public. Premierul a insistat că el ascultă de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, precum că persoanele sănătoase nu trebuie să poarte mască. „Nu trebuie să porți mască atunci când nu e cazul, dacă ești sănătos. În cazul carabinierilor, polițiștilor, e mare probabilitate de infecție, însă în studio, alte spații, eu mă conduc de ce zice OMS”, a spus Chicu. Asta după ce ieri premierul a fost apostrofat în Parlament că a venit fără mască medicală în plenul Legislativului.

În ceea ce privește cât ar mai putea dura actuala situație din republică, regimul de carantină și interdicții drastice, premierul s-a arătat optimist și a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla pe 15 mai, odată cu încheierea stării de urgență, sau chiar și mai devreme. „Eu sper că mai devreme. E clar că asta nu înseamnă că se vor opri cazurile de infecție, dar vor fi mai puține. Unii specialiști spun că va dura mai mult, unii spun că mai puțin, eu una știu, dacă vom urma recomandările ne va costa mai puțin”, a spus Chicu.

„Dă doamne să rămânem vii și vom revedea prioritățile noastre în medicină și educație”, a mai spus premierul, în alt context, legat de situația din spitale.

Urmăriți mai jos emisiunea:

Posted by JurnalTV.md on Friday, 3 April 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: