image
Sursa foto: poză simbol

Autorităţile din această ţară ar putea introduce pedeapsa capitală pentru accidente rutiere

Guvernul din Bangladesh va analiza luni un amendament ce propune introducerea pedepsei cu moartea în cazul accidentelor rutiere cauzatoare de decese, a declarat un oficial, în contextul în care zeci de mii de elevi şi studenţi protestează după ce doi adolescenţi au fost călcaţi de un autobuz, scrie Mediafax.

Zeci de mii de persoane, cei mai mulţi elevi şi studenţi, au participat în ultimele zile la proteste ample, care au paralizat capitala Bangladeshului, Dacca. Manifestanţii cer schimbarea codului rutier şi a legilor privind transportul, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Un oficial din cadrul Guvernului de Dacca a declarat sub protecţia anonimatului că amendamentul propus se referă la şoferii care provoacă accidente mortale.

Aplicarea pedepsei capitalei în cazul accidentelor rutiere este deosebit de rară în lume. În acest moment, legile din Bangladesh prevăd o pedeapsă maximă de trei ani în cazul accidentelor mortale. Autoritatea de transporturi din Bangladesh a întocmit o listă cu pedepsele maxime în diferite ţări, care variază de la 14 ani de închisoare în Marea Britanie până la trei ani în India.

Poliţia a folosit duminică gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii, iar presa locală relatează că activişti şi simpatizanţi ai partidului de guvernământ au atacat elevii şi studenţii care protestau. Cel puţin 50 de manifestanţi au fost răniţi în urma acestor incidente. Ambasada SUA a condamnat atacurile ce au vizat miile de protestatari tineri care îşi exercitau paşnic drepturile democratice.

Un convoi diplomatic în care se afla şi ambasadorul SUA în Bangladesh a fost atacat de persoane înarmate, în cursul protestelor de la Dacca, a anunţat Ambasada SUA, precizând că nimeni nu a fost rănit, însă două vehicule au fost avariate.

Obaidul Quader, secretarul general al formaţiunii de guvernământ, Bangladesh Awami League (BAL), a afirmat că activiştii şi simpatizanţii partidului au acţionat în autoapărare, protestatarii fiind cei care au atacat primii.

Autorităţile au cerut ferm tinerilor să înceteze protestele. Ministrul de Interne, Asaduzzaman Khan, avertizând că răbdarea forţelor de ordine este pusă la grea încercare de aceste proteste.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: