image
Sursa foto: jurnal.md

Privatizările făcute din 2013, în atenția unei comisii de anchetă; Aeroportul, Tutun CTC, Arena, printre proiectele vizate

Parlamentul a decis constituirea Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începând cu anul 2013. Comisia va fi condusă de deputatul Platformei DA, Igor Munteanu.

Vicepreședintele comisiei a fost ales deputatul PD, Nicolae Ciubuc, iar secretar - Petru Burduja.

Astfel, comisia urmează să investigheze inclusiv concesionarea pentru o perioadă de 49 de ani a Aeroportului Internațional Chișinău, precum și privatizarea companiei Air Moldova.

Privatizarea Tutun CTC, concesionarea Gărilor Auto, dar și proiectul Arena Chișinău, la fel, vor ajunge în atenția membrilor comisiei.

Rezultatele anchetei vor fi făcute publice într-un termen de 120 de zile.

Comisia va fi formată din șapte deputați. Din partea PSRM au fost delegați - Vlad Bătrâncea și Petru Borduja, PAS - Radu Marian, Platforma DA - Igor Munteanu, PD - Nicoale Ciubuc și Igor Vremea. Fracțiunea Partidul Șor, care este astăzi absentă, urmează să delege un membru.

Înainte de a fi votați în calitate de membri ai comisiei, fiecare deputat a confirmat pe propria răspundere lipsa conflictului de interese.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: