image
Sursa foto: procuratura anticorupție

150.000 de euro pentru numirea lui Vârlan în funcția de vice-ministru: Cauza penală în privința unei persoane, finalizată

Procuratura Anticorupție informează că a finalizat cauza penală în privința uneia dintre persoanele care au pretins suma de 150 000 de euro pentru a favoriza numirea lui Alexei Vârlan în funcția de vice-ministru în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Persoana vizată este învinuită de trafic de influență.

„În perioada lunilor noiembrie – decembrie 2010, acționând împreună și de comun acord cu o altă persoană, folosindu-se de statutul său în cadrul Partidului Democrat din Moldova, dar și că se afla în relații apropiate cu persoane din conducerea acestui partid politic, a pretins de la Vârlan Alexei Filip mijloace bănești în proporții deosebit de mari, în sumă 150.000 de euro, susținând că are influență asupra persoanelor publice și cu funcție de demnitate publică, pe care îi poate determina să dispună numirea lui Vârlan Alexei Filip în funcția de vice-ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor și respectiv în acest sens a primit o primă tranșă în sumă de 50.000 de euro”, menționează Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.

Procuratura precizează că în gestiune sa a rămas o altă cauză penală, privind învinuirea celuilalt co-autor al săvârșirii infracțiunii, în privința căruia materialele cauzei penale au fost disjunse într-o procedură separată, din motivul eschivării acestuia de la organul de urmărire penală.

„Față de acesta a fost aplicată măsura preventivă arestul preventiv în contumacie, fiind anunțat în căutare internațională, iar la emiterea unei decizii procesuale în privința lui, vom reveni cu detalii suplimentare”, se precizeză în același comunicat.

Amintim că în 2019 la TV8 ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu facea dezvăluiri despre un nou dosar intentat pe numele său. Bolboceanu spunea că în 2011, ex-procurorul municipiului Chișinău Ivan Diacov a intrat în posesia unui dosar, în care un fost vice-ministru Alexei Vârlan a depus o plângere prin care a scris că Bolboceanu ar fi cerut mită de 50 de mii de euro pentru a angaja o anumită persoană în funcția de ministru. În această „schemă” ar mai fi fost implicat și Dorin Damir, președintele asociației FEA și al UFSC. Omul de afaceri i-ar fi spus unei persoane să dea mărturii false contra lui Bolboceanu în acest dosar.

Atunci Dorin Damir declara că cele spuse de Bolboceanu sunt informații false și nega că ar fi avut vreo legătură cu vreun dosar de-al ex-deputatului democrat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: