image
Sursa foto: DPA

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat un plan împotriva muşcăturilor de şarpe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a elaborat un plan prin care intenţionează să reducă la jumătate numărul persoanelor care mor în urma muşcăturilor de şarpe, de la nivelul actual estimat la 138.000 de cazuri pe an, relatează marţi dpa.

Otrăvirea prin muşcătură de şarpe reprezintă o boală neglijată „responsabilă pentru suferinţe enorme, dizabilităţi şi moarte prematură pe fiecare continent”, a declarat OMS, la Geneva, subliniind că ţările cu venituri mici sunt cele mai afectate, informează Agerpres.

Circa 7.400 de persoane sunt muşcate de şerpi zilnic şi între 220 şi 380 mor, în plus faţă de cele aproximativ 2,7 milioane de cazuri de otrăvire în fiecare an.

 Circa 400.000 de persoane dezvoltă anual probleme pe termen lung, inclusiv orbire şi amputări. OMS vrea o implementeze o strategie de prevenire şi control pentru a reduce la jumătate numărul de cazuri letale până în 2030 include implicarea comunităţilor locale.

Organizația vrea ca oamenii să poarte pantofi în zonele cu risc şi să-i instruiască pe vindecătorii tradiţionali astfel încât aceştia să-i trimită pe cei muşcaţi de şarpe la clinici medicale. De asemenea, localnicii urmează să fie instruiţi să acorde primul ajutor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: