image
Sursa foto: Jurnal.md

Punctul comun de trecere „Palanca” poate fi traversat de toate categoriile de transport

De astăzi, trecerea prin noul punct comun de control de la Palanca este autorizată pentru toate categoriile de vehicule, cu condiția că nu transportă produse alcoolice, din tutun sau supuse controlului veterinar și fitosanitar.

Serviciul Vamal amintește într-un comunicat de presă că noul post a fost inaugurat pe 28 decembrie 2018, circulația fiind permisă, la acea etapă, doar pentru vehiculele cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri. La fel și pentru mărfurile care nu sunt supuse controlului veterinar și fitosanitar.

Noul post comun de control de la Palanca a fost edificat în cadrul unui proiect de 6,18 milioane de euro, bani acordați în mare parte de Uniunea Europeană. Noul punct este amplasat pe 2,5 hectare și include o clădire administrativă modernă, cu peste 30 de birouri pentru angajații Serviciului Vamal și cei ai Poliției de Frontieră din Republica Moldova și Ucraina.

De asemenea, sunt spații special amenajate pentru controlul autoturismelor și camioanelor, dar și o sală de așteptare pentru șoferii de camioane. Pe sensul de intrare și de ieșire sunt prevăzute în total zece benzi. Punctul de trecere are și un post de control pietonal, pentru persoanele care traversează frontiera pe jos sau cu bicicleta.

Din data de 28 decembrie 2018, de când a fost deschisă circulația și până la 4 februarie, postul a fost traversat de peste 13000 unități de transport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: