image
Sursa foto: unian.net

Zi de doliu național în Ucraina: Noul bilanț al accidentului aviatic se ridică la 25 de morți

25 de oameni au murit, iar doi au fost grav răniți în urma prăbușirii unui avion militar AN-26 în regiunea Harkiv din estul Ucrainei. La bordul avionului se aflau ofițeri și cadeți ai Universității Forțelor Aeriene „Ivan Kojedub”.

Potrivit unian.net, în orașul Lvov este declarată astăzi zi de doliu național în memoria celor care au decedat în accidentul aviatic. Autoritățile îndeamnă cetățenii să se abțină de la petreceri și alte evenimente de acest gen. Totodată, în oraș va fi ridicat flagul și lenta neagră pe toate clădirile administrative din Lvov.

Ultimele date publicate de presa locală arată că avionul s-a prăbușit chiar înainte de aterizare. O cauză preliminară a tragediei ar fi eroarea echipajului de bord.

Procuratura locală a inițat o anchetă în urma prăbușirii avionului, în care va fi investigat dacă membrii echipajului au respectat condițiile de decolare și circumstanțele care au dus la producerea tragediei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că astăzi se va deplasa de urgență în regiune.

Avionul s-a prăbușit vineri seara, în jurul orei 21.00, în apropierea orașului Chuguev, la o distanță de aproximativ 2 km de aeroportul militar. Potrivit Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina, AN-26 s-a prăbușit în timpul apropierii de aterizare.

În avion se aflau șapte ofițeri și 20 de cadeți ai Universității Forțelor Aeriene. În total de 27 de persoane. Autoritățile ucrainene au creat o Comisie de Stat pentru a identifica circumstanțele căderii avionului militar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: