image
Sursa foto: INP

Traseele naționale sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă

La moment, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Pe drumurile naționale se efectuează continuu lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului, iar circulația rutier este asigurată.

Unele trasee sunt înzăpezite, printre care - Chişinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chişinău-Odesa, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Dubăsari, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni, Rezina-Orhei, Otaci-Edineţ, Bălţi-Făleşti-Sculeni și Bălţi-Sărăteni.

Până la această oră, pe tot parcursul nopții, au fost antrenate 207 de utilaje speciale, distribuite 1712,4 tone de material antiderapant și implicați 244 de muncitori.

MEI recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special a celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md.

În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop 24/24 la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177, dedicate informării cetățenilor.

Totodată pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real - http://asd.md/camera-video.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: