image
Sursa foto: jurnal.md

Carp: „Se pregătește revenirea lui Plahotniuc; Ar fi cireașa de pe tort, după cum la noi sunt eliberați chiar și pedofilii”

Politicieni care au pornit pe urmele lui Plahotniuc la Istanbul nu fac altceva decât să-i asigure încă un mandat lui Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Mai multe voci de la Chișinău afirmă că Vladimir Plahotniuc s-ar afla în Turcia. Conform autorităților vamale americane, Plahotniuc a zburat din orașul Miami pe 28 august curent. Ieri, 28 septembrie, Renato Usatâi a anunțat că pleacă după Plahotniuc la Istanbul, unde fostul lider PD s-ar afla din 10 septembrie.

Deputatul PAS Lilian Carp a declarat în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV că obiectivul ar fi să găsescă un numitor comun, ca Igor Dodon să rămână mai departe președinte, iar aceștia să se întoarcă acasă și să nu fie pedepsiți.

E clar că au anumite înțelegeri, cu băieții care au fost o perioadă în război între ei au încercat să-și împartă sferele de influență. Pentru ei Dodon este figura de compromis, așa cum a fost în 2016, așa, o păpușă pusă de Plahotniuc la președinție. Noi știm și cum au fost fraudate alegerile atunci, nu este exclus faptul că ei pun la cale o nouă fraudă electorală și este clar că înțelegerea cu Erdogan nu a fost doar despre cei 11 profesori turci. Este clar că Erdogan a asigurat terenul, deoarece acolo se întâlnesc și cei cu interesele Federației Ruse, Erdogan discută cu Putin practic la egal și este un teritoriu unde acești oameni se simt în siguranță, Plahotniuc și Dodon și mulți alții”, a declarat Carp.

„Este clar că cei care au plecat la Istanbul nu s-au dus să mănânce baclava din bazar, au plecat foarte clar pentru niște scenarii. Obiectivul ar fi să găsescă un numitor comun să rămână Dodon mai departe președinte cu ajutorul lor, iar băieții să se întoarcă acasă. Iar declarațiile pe care le-a făcut avocatul Popa că Plahotniuc se va întoarce în RM până la sfârșitul anului sunt destul de reale, deoarece vedem că într-o veselie la noi se eliberează aproape toți de prin pușcării, până și pedofilii care au fost închiși. Ar fi cireașa de pe tort revenirea lui Plahotniuc acasă, fără să fie tras la răspundere. După cum vedem că evoluează lucrurile este clar că se pregătește terenul pentru revenirea acestuia”, a declarat Lilian Carp.

Dron: „Pe Plahotniuc nu-l caută nimeni, nici autoritățile din RM, nici cele străine”

Avocatul Ion Dron a menționat că nimeni nu-și dorește ca Plahotniuc să fie găsit și adus în RM.

Pe Plahotniuc nu-l caută nimeni, nici autoritățile din RM, nici cele străine. Din sursele mele pe care le am, persoana lui Plahotniuc a fost refuzată de a fi introdusă în baza de date a Interpol. El poate să fie în căutare aici în baza locală, dar nu și în străinătate. Părerea mea este ca nimeni nu-și dorește ca această persoană să fie găsită și adusă aici în RM. Cei care au plecat de lângă Plahotniuc sunt astăzi lângă Dodon, cei care au participat în marile scheme de spălare de bani, de fraudare bancară, ei sunt aici pe loc, ei pur și simplu și-au schimbat stăpânul”, a punctat Dron.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: