image
Sursa foto: jurnal.md (poză simbol)

Condiții mizere în tren pe ruta Chișinău - Sankt-Petersburg // FOTO

Călătorii cursei de tren Chișinău–Sankt-Petersburg, nemulțumiți de calitatea serviciilor. Mai multe persoane care au călătorit, la începutul lui august curent, cu trenul Chișinău–Sankt-Petersburg, se plâng că au primit la îmbarcare lenjerie de pat murdară, șifonată, chiar dacă erau împachetate în polietilenă.

„Când le-am deschis, m-a apucat groaza, parcă nici nu au fost spălate, de o culoare gri și șifonate. În plus, însoțitorii de tren erau foarte agresivi, fără uniformă, foloseau un limbaj licențios. Costul unui bilet în vagon de dormit este de 1.595 de lei, însă calitatea serviciilor lasă de dorit”, se menționează în scrisoarea unor pasageri.

albiturialbituri

Pe 19 august, Jurnal de Chișinău a expediat o solicitare de informație către Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”, anexând fotografiile și solicitând un comentariu despre cazul semnalat. Reacția întreprinderii s-a lăsat așteptată mai bine de o lună de zile.

Răspunsul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”:

„Pentru deservirea de calitate a călătorilor, în prezent, se întreprind măsurile cuvenite pentru ameliorarea situației. Se procură lenjerie de pat nouă. Se aleg agenți economici care se vor ocupa cu spălarea albiturilor. Avem deja răspunsuri pozitive la acest subiect”, se menționează în răspunsul întreprinderii.

„La volante se efectuează lecții cu echipele de însoțitori de vagoane, cu scopul de a dezvolta interesul angajaților față de serviciu și pentru îndeplinirea acestuia în conformitate cu instrucțiunile de serviciu”, se arată în răspunsul semnat de Ivan Dragni, prim-vicedirector pentru planificare strategică ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

Precizăm că solicitarea a fost trimisă pe 19 august, iar răspunsul a parvenit pe 30 septembrie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: